måndag 16 april 2012

Dagens frågeställning:

Undra hur kärlekspar skulle uttrycka och förmedla sin kärlek till varandra om inte Facebook fanns?

Motivering: I dagens samhälle då komunikationskanalerna är strikt begränsade till ungefär 10 000 stycken är förstårs en kärleksförklaring till den man älskar via Facebook en självklar väg att ta, i brist på annat menar jag!

Förr, för uppskattningsvis flera år sedan, fick en flicka blott en opersonlig och handskriven kärleksförklaring nedpräntad på ett skrynkligt papper med snirklig handstil och för oss ett näst intill obegripligt språk.

I vårt samhälle verkar det också vara väldigt populärt att yttra sin kärlek på förstnämda sätt även om man bor ihop med den kärleksförklaringen är riktad mot och låt oss extrapolera att tillfälle att på något annat sätt förmedla samma känsla ges under dygnet. För Gud förbjude om man istället sa det man precis uttryckte med hjälp av 0:or och 1:or direkt till sin älskade. Nej, det verkar för krångligt!

Att använda sig av Facebook i samband med kärleksförklaringar är troligen det bästa och mest effektiva alternativet om man inte bara vill att ens partner skall få reda på hur ofantligt lycklig man är utan om man även vill att alla ens 197 (nära)vänner och bekanta skall få ta del av denna information, som ett bevis på sin kärlek. Framför allt för att göra alla andra säkra på att det inte knakar i fogarna.

Problemlösning: Kärleksförklaringar hanteras bäst av alla andra som inte behöver vara inblandade mellan fyra ögon. Om detta tillfälle inte ges är även ett telefonsamtal, sms, ett mail eller brev ett bra substitut. Ett något subtilt men modernt tillvägagångssätt är att låta använda sin dagbok (läs blogg).

Slutord: Mark Zuckerberg är vår tids Amor och om tillräckligt många år firar vi honom instället för Valentin. Så tack Mark för att du hjälpt miljontals kärlekspar att uttrycka sin kärlek. Utan dig och Björn Ranelid hade mänskligheten dött ut...

5 kommentarer:

  1. Haha, klockrent! Är själv väldigt allergisk mot alla sirapsdrypande kärleksförklaringar med <3 på facebook! /Lisa

    SvaraRadera
  2. Du tycker inte detta är ok... Men du tycker det är helt ok att skriva en öppen blogg om ditt liv där du skriver detaljerade beskrivningar av din vardag. Inte nog med detta så lägger du ut bilder på din son och din sambos son.
    En öppen blogg fungerar inte som fb. På fb VET man vilka som läser ens statusuppdatering. Du har ingen aning om vilka som läser din blogg eller tittar på din son. Tänk på det.

    SvaraRadera
  3. Haha Word!
    Till "Anonym": Om man går in och läser någons blogg får man ju ändå räkna med att den handlar om det man håller kärt, tex familj, träning, pyssel, pannkakor eller vad det nu än må vara. På fejan kan man ju inte riktigt styra över vad man "råkar" få läsa på samma sätt. Och att döma av Johannas inlägg ( i sin egna blogg där man skriver precis vad man vill. Det är det som är det fina med att blogga serrö) så framför hon sina kärleksförklaringar in person vilket inte har med varken bilder på sina barn eller sambons dito att göra.

    Värme & kärlek
    Jen

    SvaraRadera