tisdag 31 augusti 2010

Johannas JÄTTEGODA och superlätta kyckling



Till 4 personer behöver du:
800 g kycklingfilé
1 schalottenlök
rapsolja till stekning
3 dl grädde
2 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
salt och malen vitpeppar
½ knippa persilja
1 röd paprika
Så här gör du


1.
Värm ugnen till 225°. Torka av och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna och lägg över i en smord ugnssäker form. Skala och hacka löken och stek den mjuk. Lägg över i formen. Stek dem i ugnen tills de är genomstekta och har en innertemperatur på 70 grader (ca 20 min).
2.
Ansa paprikan och tärna den. Hacka persiljan. Blanda samman grädde, senap och vitlök i en kastrull, koka upp och låt sjuda på svag värme tills såsen kokat ihop något.
3.
Ta ut kycklingen ur ugnen, slå av skyn som bildats och häll den i såsen. Rör om och häll såsen över filéerna. Strö över persilja och paprika före servering.

Servera kycklingen med en stor härlig grönsallad eller med kokta alt ungsrostade grönsaker.

Receptet är lånat trån GIviktkoll.se och är smaskigt värre!

1 kommentar:

  1. Verkar skitgott, ska testa detta!! Kram Carro (Uddevalla)

    SvaraRadera